Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور از برگزاری جشنواره علمی هنریِ نماز «فجر تا فجر» خبر داد. - اخبار فرهنگی -

 سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفت‌وگو با تسنیم ضمن اعلام برگزاری جشنواره نماز «فجر تا فجر» گفت: عنوان کلیِ این برنامه، جشنواره سراسری علمی، پژوهشی، فرهنگی هنری و ادبی نماز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه اشاعه فرهنگ اقامه نماز، مسئولیتی همگانی است، گفت: این امر از یک سو نیازمند تبیین و انتشار نگرش‌ها و ارزش‌ها و از دیگر سو مستلزم زمینه‌هایی است که همسو با باورهای دینی و هماهنگ با نگرش‌های توحیدی است. پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خلق شکوه معنویت برای ایران و اسلام در دوران معاصر بوده است. مشارکت مردم به ویژه جامعه نخبگانی در شئون مختلف علمی ، فرهنگی و اجتماعی همواره از آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران بوده است. تداوم این آرمان نیز از رسالت‌های فعالان فرهنگی است. ترویج مفاهیم نماز و تبیین کارکردهای آن در ابعاد فردی، اجتماعی و بخش‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی، از نمادهای بنیادین گفتمان انقلاب اسلامی است. ستاد اقامه نماز با استعانت از الطاف الهی و در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با همکاری و مشارکت بخشی از دستگاه‌های فرهنگی و با بهره‌گیری از توان ظرفیت‌های مردمی و از منظر صاحبان فکر و اندیشه و هنر این جشنواره را برگزار می‌کند. 

زرهانی درباره اهداف برگزاری این جشنواره گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های فعال و خودجوش فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز؛ نمایش کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نماز؛ شناسایی، معرفی و حمایت از آثار فاخر فرهنگی هنری نماز و کمک به تولید و انتشار گسترده‌تر این آثار در جامعه از اهداف جشنواره است. مخاطبان جشنواره، دانش آموزان، دانشجویان، طلاب، فرهنگیان، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها ، پژوهشگران، هنرمندان و سایر علاقه‌مندان است. 

بر پایه گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، جشنواره نماز «فجر تا فجر» از بهمن سال جاری تا بهمن سال 1401 و با همکاری  وزارت کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت،‌ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها،‌ مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، سازمان صدا و سیما،‌ سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین،‌ حوزه هنری و مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می‌شود. 

محورهای این جشنواره در سه محور علمی پژوهشی، فرهنگی هنری و ادبی است و در دو مرحله استانی و کشوری اجراء می‌شود. عناوین محورهای علمی شامل مسجد و نماز و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی، نماز در منشور فکری امام خمینی (رضوان الله علیه و امام خامنه ای (مدظله العالی)، نماز و حکمرانی اسلامی، نماز و اصلاح فرهنگ جامعه به نماز و بیانیه گام دوم انقلاب، نماز و آثار اقتصادی آن در مبارزه با فساد و فقر، نماز و خانواده تراز اسلامی، نماز و دفاع مقدس، نماز و مسجد و تمدن نوین اسلامی، نماز و مقاومت اسلامی فرهنگ بسیجی، نماز و حفظ بهداشت محیط زیست، نماز و آزاد اندیشی، نماز و آسیب‌های اجتماعی، نماز و وحدت ملی، نماز و انقلاب اسلامی، نماز و رونق تولید، نماز و سلامت اداری، نماز و سلامت معنوی.

همچنین عناوین محورهای فرهنگی و هنری شامل این موارد است: نقاشی با نگاهی به مسجد و نماز جمعه، نماز در مدرسه و جامعه، عکاسی از صحنه‌های اقامه نماز، سرود با محتوای نماز، مسجد و عبادت، فیلم‌های کوتاه از نماز و نمازگزاران ، بازی‌های رایانه‌ای ، پویانمایی و استفاده از سایر ظرفیت‌های فضای مجازی در تولید آثار پیرامون نماز ، اذان و مسجد نرم‌افزارهای کمک‌آموزشی نماز (رایانه‌ای و تلفن همراه). 

عناوین محورهای ادبی عبارتند از: قصه کوتاه در باب نقش اجتماعی نماز و نمازگزار، قصه ویژه کودکان و نوجوانان با محتوای نماز و مسجد و کمک به دیگران، شعر حکمی در قالب قصیده و غزل و مثنوی با تمرکز بر آثار تربیتی و اخلاقی نماز، شعر ساده و روان برای کودکان و نوجوانان با رویکرد آموزش نماز، شعر نماز ویژه کودکان و نوجوانان، شعر ویژه کودکان با محتوای شیوه‌های انس کودکان به نماز، دلنوشته کودکان و نوجوانان با محتوای مسجدی که من دوست دارم و خاطرات شیرین از نماز فرزندان. 

سامانه دریافت آثار از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد اقامه نماز کشور به نشانی www.namaz.ir اعلام خواهد شد

جزئیات اولین جشنواره شعر نماز جمعه اعلام شد

انتهای‌پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کودکان و نوجوانان ستاد اقامه نماز انقلاب اسلامی فجر تا فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۵۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود

ایسنا/همدان فرماندار ویژه ملایر نخستین جشنواره «شب های موسیقی تاک» را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری در ملایر طی هفته اخیر دانست و گفت: با توجه به کمبود سالن موسیقی در ملایر،چند پروژه فرهنگی در دست اقدام داریم و یکی از طبقات در یکی از پروژه ها به سالن کنسرت اختصاص داده خواهد شد.

سلمان اسماعیلی شامگاه چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر اظهار کرد: ملایر در این دوره میزبان گروه های موسیقی غرب کشور بود و از همین حالا به فکر میزبانی جشنواره موسیقی های سنتی در سطح ملی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه یک سالن به روز، مجهز و در شان مردم تحت عنوان سالن کنسرت پیش بینی خواهد شد، افزود: این سالن به سرعت ساخته می‌شود و تقدیم مردم فرهنگ دوست ملایر خواهیم کرد.

اسماعیلی تصریح کرد: از دیرباز روح و نگاه ما با فرهنگ ها و هنرهای مختلف از جمله هنر پر رمز و راز موسیقی و شعر در هم آمیخته است و اصالتا و ذاتا علاقمند به موسیقی به ویژه موسیقی سنتی هستیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از این سازها متعلق به ایران است، گفت: محاسبات پیدا و پنهان موسیقی و پیامی که منتقل می‌کند نشان می‌دهد این هنر با ذات ما هماهنگی دارد و ابزار آلات موسیقی مبتنی بر علم، هندسه و مضامین بلند عرفانی طراحی می شوند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره بزرگ «شب های موسیقی تاک» مطرح کرد: قصد داریم سال آینده این جشنواره را در سطح ملی برگزار کنیم.

فرشاد کشاورزیان به حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه در این جشنواره اشاره و تصریح کرد: این جشنواره در سطح منطقه‌ای بود و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور داشتند.

کشاورزیان خاطرنشان کرد: وجود ۲۵۰ کارگاه ساز سازی در ملایر می تواند در کنار مبلمان منبت و انگور یک‌ برند ملی برای این شهرستان باشد.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: طی جشنواره در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داشتیم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار شد.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور داشتند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ساخت یک سالن برای اهالی موسیقی را یکی از مطالبات مهم هنرمندان حوزه موسیقی در شهرستان خواند.

قدسی همچنین از حمایت‌های شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر و خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.

وی همچنین خواستار حمایت مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری شهرستان برای برگزاری این جشنواره در سطح ملی شد و افزود: در ملایر ۲۵۰ کارگاه ساز سازی شناسایی کردیم و امیدواریم ملایر بعنوان شهر ساز سازی در سطح ملی معرفی شود.

هادی فیض منش، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز تاکید کرد: علاوه بر نام ملایر با منبت و تاک، ملایر باید شهر سازها شود و امیدواریم هر ساله این جشنواره در ملایر برگزار شود. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • زیرساخت‌های فرهنگی راکد اردبیل بازسازی می‌شود
  • گروه های مردمی اقامه نماز جماعت باید تقویت شوند
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد